marți, 6 iunie 2017

Cuprinsă de bucurie


     

Astazi m-a trezit soarele.  Cu razele blânde de dimineată mi-a umplut inima de multumire. Simteam cumva ca o sa am o zi buna, pur si simplu plutea in aer ceva care mă făcea sa cred asta. Si asa a fost.
Mai întâi am prins autobuzul la timp, apoi am luat note bune la școală. Am baut o cafea fierbinte desi era cald afară si am fost înconjurată de persoane frumoase.
Ce-ti poti dori mai mult?
Eu am aflat ca bucuria stă in lucrurile mici pe care le primim cu multumire si cu o atitudine potrivită. Si pentru ca in viata nu e vorba doar de "a primi" iar cateodata "e mai bine sa dai decat sa primesti" , vreau să iti povestesc si tie ce s-a mai întîmplat azi. Eram in metrou cand am vazut o cersetoare cu un copil in brate. Fata era de vârstă cu mine, poate chiar mai mică. Am analizat-o din cateva priviri si am fost cumva înduioșată. M-am gandit pe moment sa ii dau niste bani, dar mi-am amintit ca nu aveam mărunțiș. Fara sa mai ezit , mi-am scos mancarea din rucsac si i-am intins-o cu un zâmbet. M-a privit in ochi si mi-a zambit inapoi ,urmând cateva fraze de multumire. Poate nu ti se pare ceva iesit din comun sau ceva impresionant, dar asta e si ideea. Sentimentul de bucurie il gasesti in lucrurile mici-in faptele astea simple , in ruptura din rutina care te invaluie de atatea ori intr-o stare de nepăsare. Tu știi cum e sa iti pese? Sa fii fericit ca ai facut pe cineva fericit?